latinica  ћирилица
16/04/2021 |  09:08 | Аутор: sputniknews.com

Још два тенисера отказала долазак у Београд

Одбројавање за Србија опен који ће стартовати 19. априла полако се приводи крају, али из Француске стижу ложе вијести. Наиме, према писању тамошњих медија Гаел Монфис неће заиграти на поменутом АТП турниру у Београду, а разлог је упорна повреда листа, од које се још није опоравио. Ту невољама није крај, и Доминик Тим је отказао учешће због повреде.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Један од највећих шоумена у тенису Гаел Монфис повредио се још на Аустралијан опену, када је конференцију за медије 8. фебруара напустио у сузама.

​Очекивало се да се опорави и да заигра у Монте Карлу, гдје је Новак Ђоковић сензационално елиминисан већ у трећем колу, али се то није догодило. Препа писању француских медија, Монфис по свему судећи неће бити спреман ни за Србија опен.

Али, ту није крај ударцима за поменути тениски турнир, који се послије неколико година коначно вратио у Београд. Аустријанац Доминик Тим, који је уз Нолета, требало да буде главна звијезда, неће допутовати у српску престоницу због проблема са кољеном.

- Нажалост, морао сам да одустанем од турнира. Кољено ме боли и мораћу на преглед код доктора. Није велики проблем, али морам да поведем рачуна. Заиста нисам довољно спреман да заиграм сљедеће недјеље - поручио је Тим.

Иначе, прије Монфиса и Тима учешће на Србија опену је отказао и Стан Вавринка.

Србија опен игра се од 19. до 25. априла, а први фаворит турнира је најбољи тенисер свијета – Новак Ђоковић.