latinica  ћирилица
16/04/2021 |  11:58 ⇒ 11:59 | Аутор: СРНА

Турковићева и даље опструише именовање надзорног тијела

Приједлог одлуке о формирању надзорног тијела за праћење спровођења Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина није разматран на сједници Савјета министара јер је, како сазнаје Срна, ту тачку са дневног реда скинула министарка иностраних послова Бисера Турковић.
Бисера Турковић (Фото: @MID_RF) - Фото: Тwitter
Бисера Турковић (Фото: @MID_RF)Фото: Тwitter

Ова одлука, коју је предложило Министарство правде у Савјету министара, требала је да буде разматрана на јучерашњој сједници Савјета министара.

Ревидирана стратегија за рад на предметима ратних злочина усвојена је у септембру прошле године на сједници Савјета министара, након двије године пролонгирања током којих је Министарство правде небројног пута ургирало, а Турковићева је опструисала усвајање овог документа.

Министар правде у Савјету министара Јосип Грубеша рекао је Срни да Савјет министара није разматрао приједлог одлуке о именовању надзорног тијела за праћење спровођења Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина и да је овај материјал потребно дорадити због чињеница да се оспоравају одређена имена која су предложена у надзорно тијело.

- Тврдим да сметње за доношење одлуке не постоје, што указује на намјерно успоравање овог процеса - рекао је Грубеша.

Он је додао да га радује што неименовање надзорног тијела не утиче у великој мјери на провођење активности и мјера предвиђених Ревидираном стратегијом.