latinica  ћирилица
16/04/2021 |  12:06 ⇒ 13:12 | Аутор: Мондо

29 година од Ђорђевићеве тројке и највећег успјеха црно-бијелих (ВИДЕО)

16. априла 1992. године, Александар Ђорђевић погодио је немогућу тројку (не и посљедњу коју смо видјели од њега), за побједу Партизана над Хувентудом 71:70 и титулу освајача кошаркашког Купа шампиона.
Партизан-Хуветут (фото:YouTube/Allin2) -
Партизан-Хуветут (фото:YouTube/Allin2)

Хувентуд је посљедњи напад на утакмици завршио кошем за 70:68, дјеловало је да су на корак од шампионског славља, али остало је 9 секунди...

Претрчао је Сале Ђорђевић читав терен, нашао позицију за три поена и одлучио да буде "пуковник или покојник" и испоставило се да је ово прво. Подигао се и погодио за шампионску титулу и велико славље свих навијача Партизана који ће ту сезону заувијек памтити!

Имали су најмлађи тим, са просјеком од 22 године, а предводио их је Жељко Обрадовић који је само годину дана раније завршио играчку каријеру.

Испоставиће се, Обрадовић је у наредних 29 година постати најтрофејнији европски тренер свих времена, док ће из тима који је црно-бијеле одвео на кров Европе "изаћи" много сјајних кошаркаша, а прије свега људи који су прославили клуб.

Памти се и да је Партизан због рата на овим просторима само једну утакмицу одиграо у Београду, па је други дом постала Фуенлабрада која их је завољела.