latinica  ћирилица
16/04/2021 |  13:29 ⇒ 13:31 | Аутор: СРНА

Требиње: Ученици настављају са онлајн наставом

Ученици основних и средњих школа у Требињу наставу ће и наредне седмице похађати на даљину, односно онлајн, како би се епедимиолошка ситуација стабилизовала, одлучио је Градски штаб за ванредне ситуације.
Школски час - настава на даљину - Фото: РТРС
Школски час - настава на даљинуФото: РТРС

Епидемиолог у требињском Дому здравља Јелена Дурић рекла је новинарима након сједнице Штаба, да је епидемиолошка ситуација у Требињу и даље неповољна, али да је број заражених у опадању.

Она је нагласила да број заражених у односу на број тестираних узорака око 50 одсто, што је висок проценат, те да је међу обољелима велики број дјеце.

Начелник Штаба за ванредне ситуације града Требиња Стеван Бекан рекао је новинарима да и даље забрињава смртност и број пацијената са тежом клиничком сликом, али да грађани сада знатно више поштују епидемиолошке мјере.

Директор требињске Болнице Недељко Ламбета рекао је да је 81 пацијент на лијечењу, 57 на кисеоничкој подршци, а два на неинвазивном респиратору, те да је тај број пацијената нешто мањи него претходних дана, али да забрињава тренд пораста обољелих пацијената из Гацка.

Портпарол Болнице Николина Мучибабић навела је да је Дневна болница у Дому ученика испунила свој циљ, да се успјело у намјери да се растерете постојећа ковид одјељења, те да се у овој болници за десет дана, колико постоји, лијечи 40 пацијената из Требиња са потврђеном упалом плућа узрокованом вирусом корона.