latinica  ћирилица
16/04/2021 |  13:45 ⇒ 13:46 | Аутор: РТРС

Давидовићева и Кустурић о финансирању систематских прегледа спортиста

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић разговарала је данас са директором Фонда здравственог осигурања Српске Дејаном Кустурићем о наставку сарадње када је ријеч о финансирању систематских прегледа спортиста.
Давидовићева и Кустурић - Фото: РТРС
Давидовићева и КустурићФото: РТРС

- Здравствена заштита спортиста је изузетно важан сегмент који смо дефинисали и Законом о спорту и задовољство ми је што настављамо сарадњу са Фондом здравственог осигурања у овом сегменту. Министарство и Фонд ће суфинансирати обавезан годишњи систематски преглед за спортисте до 18 година, спортисте са инвалидитетом и категорисане спортисте, како је и предвидио Закон о спорту - истакла је Давидовићева.

Финансирање систематских прегледа спортиста са инвалидитетом и категорисаних спортиста је, објаснила је Давидовићева, новина која је дефинисана новим Законом о спорту, јер је намјера да се овом мјером обухвати што већи број спортиста.

Кустурић је рекао да Фонд од почетка сарадње са Министарством породице, омладине и спорта инсистира на значају превенције када је ријеч о здравственој заштити и да је то најбољи начин да се спријече трагично догађаји на спортским теренима.

Систематске прегледе спортиста обављаће Завод за медицину рада и спорта Републике Српске, саопштено је из Министарства породице, омладине и спорта.