latinica  ћирилица
16/04/2021 |  15:00 ⇒ 20:04 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Наставак редовне сједнице 27. априла (ВИДЕО)

Народна скупштина Републике Српске наставиће 15. редовну сједницу 27. априла, а по њеном завршетку почеће 16. редовна сједница на којој ће се наћи писмо високог представника највишем законодавном тијелу Српске, одлучио је данас скупштински Колегијум.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић рекао је новинарима да је у наставку 15. редовне сједнице још да се размотри пет тачака дневног реда - Програма рада Скупштине, три нацрта закона, те избор и именовања.

Наставак ове сједнице заказан је за 10.00 часова, а по њеном завршетку и послије краће паузе, рекао је Чубриловић, почеће 16. редовна сједница парламента на којој ће се наћи 11 тачака дневног реда, међу којима је и писмо високог представника парламенту Српске.

- Колегијум је одлучио да Народна скупштина заузме став о писму високог представника и одговор у форми писма или форми неких закључака - појаснио је Чубриловић.

Чубриловић је истакао да не постоји ниједан правни документ којим би могло да се третира писмо високог представника Народној скупштини, те додао да је тумачење неких правника да је једини начин да се повеље одузму судским путем.

- За свако лице надлежан локални суд разматра могућност одузимања и доноси одлуку овакву или онакву, а други начин не постоји. Видјећемо какав ће став и одговор на писмо високог представника заузети Народна скупштина Републике Српске - рекао је Чубриловић.

Он је додао да је на дневни ред те сједнице уврштено и упознавање Народне скупштине Републике Српске о разговорима унутар политичких односа у БиХ.

- Међу тачкама ће бити и избор предсједника Уставног суда Републике Српске, приједлог закона о стицању статуса самосталног умјетника и самосталног стручњака у култури, два нацрта закона, те неколико извјештаја из 2020. године - прецизирао је Чубриловић.