latinica  ћирилица
16/04/2021 |  15:12 ⇒ 15:12 | Аутор: СРНА

Селаковић: Додатни притисак Америке по питању Космета

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је да Београд очекује да ће САД вршити додатни притисак на Србију с циљем да промијени свој став у односу на Косово и Метохију и по питању веза са Русијом и Кином.
Никола Селаковић  (Фото:Sputnik / Lola Đorđević) -
Никола Селаковић (Фото:Sputnik / Lola Đorđević)

Селаковић је рекао да Београд не види да је Приштина спремна за економску сарадњу у складу са раније постигнутим споразумом у Вашингтону у вријеме администрације Доналда Трампа.

- Приштина је у Вашингтону преузела на себе обавезу да учествује у тој иницијативи, али прије три дана такозвани косовски премијер и предсједник су издали саопштење у којем се каже да они на то ни не помишљају и да не намјеравају да поштују ту обавезу. Конкретно, тренутно не видимо с њихове стране понашање у складу са Споразумом - навео је Селаковић у интервјуу за РИА Новости.

Он је нагласио да је Београд захвалан руском предсједнику Владимиру Путину за подршку коју је Русија пружила Србији по питању Космета.

- Важан аспект наших политичких односа је та подршка коју је Србија добила од Русије по питању Косова и Метохије. Желим да искористим прилику и да захвалим предсједнику Русије Владимиру Путину за подршку на међународној сцени, у УН и другим међународним организацијама и агенцијама - рекао је Селаковић.