latinica  ћирилица
16/04/2021 |  16:47 ⇒ 20:00 | Аутор: СРНА

Бијељина: Похвале за Болницу и Дом здравља у борби против вируса корона (ФОТО/ВИДЕО)

Премијер Републике Српске Радован Вишковић похвалио је данас бијељинску Болницу "Свети врачеви" и Дом здравља за борбу против ковида 19 и провођење вакцинације и оцијенио да је захваљујући доброј координацији штабова и здравственог сектора избјегнут најгори сценарио у Српској који је предвиђао и до 3.000 ковид пацијената.
Радован Вишковић, Ален Шеранић и Златко Максимовић - Фото: СРНА
Радован Вишковић, Ален Шеранић и Златко МаксимовићФото: СРНА

- Све смо скупа радили, штабови и здравство, на вријеме смо реаговали и прошли смо најбољи могући сценарио - рекао је Вишковић након посјете бијељинској болници.

Он је навео да Република Српска може да поднесе највише 2.000 ковид пацијената у једном моменту, а сада их је нешто изнад 1.200.

- Протести и незадовољство гурали су у ту страну, то је било замка да нас доведу у позицију да здравствени систем буде засићен и да немамо кревета, респиратора, доктора и капацитета, али у томе нису успјели - оцијенио је Вишковић.

Радован Вишковић, Ален Шеранић и Златко Максимовић

Премијер Српске је након посјете бијељинској болници рекао да је више него задовољан стањем у тој здравственој установи и додао да је и Дом здравља направио значајан посао, а похвале за њихов рад изнио је и ресорни министар Ален Шеранић.

Директор Болнице Златко Максимовић рекао је након састанка да су од почетка борбе против вируса корона свој рад прилагодили тако да не недостаје капацитета, али и да се настави брига о обољелима мимо вируса корона.

Он је рекао да је Влада Републике Српске доста улагала у бијељинску болницу и да очекује да ће тако бити и убудуће, што ће омогућити напредак и развој ове здравствене установе.