latinica  ћирилица
16/04/2021 |  16:57 ⇒ 16:57 | Аутор: РТРС

Петрово: Потписан уговор за пројекат "Пријатељи породице"

Данас је на састанку одржаном у просторијама општинске управе у Петрову на којем су присуствовали Озрен Петковић начелник општине и Драган Дакић, предсједник Фондације За породицу, потписан уговор на реализација пројекта "Пријатељи породице" у овој општини.
Састанак у Петрову - Фото: РТРС
Састанак у ПетровуФото: РТРС

Пројект је осмишљен тако да представља трајни облик подршке и породицама са троје и више дјеце и привредницима из Петрова који се укључе у пројекат и одобре попуст за носиоце Поносне картице Републике Српске.

Посебно је договорена подршка пољопривредним произвођачима из ове општине којима ће бити омогућено да своје производе пласирају преко Поносног маркета Републике Српске – пословног инкубатора који повезује произвођаче из реда породица са троје и више дјеце са тржиштем у Републици Српској.

Овај концепт подршке циљаној групи произвођача су подржале Привредна комора Републике Српске, Подручна привредна комора Бањалука и локалне заједнице. Искуства већ показују да су потребе тржишта веће од могућности произвођача из циљане групе ради чега је потребно увећавање њихових производних капацитета.