latinica  ћирилица
16/04/2021 |  17:34 ⇒ 17:34 | Аутор: СРНА

Шеранић: Веома успјешан процес вакцинације у Бијељини

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да је процес вакцинације против вируса корона у Бијељини веома успјешан.
Ален Шеранић - Фото: СРНА
Ален ШеранићФото: СРНА

Шеранић је похвалио данас рад Болнице "Свети врачеви" и Дома здравља у Бијељини за све активности на пружању здравствене заштите пацијентима обољелим од вируса корона.

- Бијељински Дом здравља је међу првима формирао дневну ковид болницу, што је умногоме смањило притисак на саму Болницу и оставило могућност да се организује и пружање услуга по питању других обољења које ова установа пружа у корист становништва - рекао је Шеранић након што је са премијером Српске Радованом Вишковићем посјетио Болницу у Бијељини.

Министар је похвалио ову координацију рада домова здравља и надлежних болница у Републици Српској и навео да је то механизам и начин на који се може одговорити на изазове короне.

На питање новинара о могућем убрзању вакцинације против вируса корона у Српској, Шеранић је рекао да се то може очекивати са доласком веће количине вакцина које се одмах и шаљу на терен у локалне заједнице.

Министар је током посјете обишао ковид болницу, Поликлинику и Ковид центар.