latinica  ћирилица
18/04/2021 |  17:34 ⇒ 18:36 | Аутор: sputniknews.com

У Вучитрну приведена новинарка Тамара Грујић

Припадници Косовске полиције привели су данас у Вучитрну новинарку Тамару Грујић, која у јужној српској покрајини реализује епизоде за емисију "С Тамаром у акцији", а она је послије неколико сати пуштена на слободу, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.
Тамара Грујић (Фото: В.Данилов) - Фото: Novosti.rs
Тамара Грујић (Фото: В.Данилов)Фото: Novosti.rs

Директор Канцеларије Петар Петковић казао је да је Грујићеву и чланове њеног тима полиција неколико сати држала у станици, иако нису починили никакво кривично дјело већ су снимали неколико јавних локација за потребе емисије.

Истиче да Грујић у сарадњи са Канцеларијом за КиМ реализује пројекат обнове неколико кућа за социјално угрожене Србе на КиМ.

У склопу тих активности данас је жељела да у Вучитрну сними Мост браће Војиновића и стари град Каљају, међутим, полиција их је том приликом привела.

- Ово је наставак шиканирања и малтретирања новинара из централне Србије којима власти у Приштини мјесецима онемогућавају да раде свој посао, бранећи им улаз, а сада су прибјегли драстичнијим методама и привођењу медијских радника - навео је Петковић.

Наглашава да очигледно у Приштини желе да заташкају праву истину о тешком животу Срба у јужној покрајини и да с тим циљем неће презати ни од примјене таквих метода застрашивања.

- О њиховом безразложном хапшењу обавијестили смо и све релевантне међународне представнике у покрајини, а очекујемо и реакцију свих медијских удружења - истакао је Петковић.

Наводи да је недопустиво да медијски радници буду мете било чије политике и додаје да је неопходно да им се омогући да без сметње и опструкције обављају свој посао.