latinica  ћирилица
19/04/2021 |  07:18 ⇒ 07:20 | Аутор: РТС

Повратак Покушевског у поразу; Сакраменто надиграо Далас (ВИДЕО)

Алексеј Покушевски успјешно се опоравио од повреде рамена, али га није хтио шут у дуелу Оклахоме и Торонта, па је његов тим поражен са 112:106. Далас је претрпио нови пораз на свом терену, овога пута од Сакрамента са 107:121 упркос новој сјајној игри Луке Дончића.

Српски ас Алексеј Покушевски у игри је провео 28 и по минута што указује да се добро опоравио од повреде, али га шут није хтио.

Покушевски је имао 14 покушаја а погодио је само четири пута и меч завршио са осам поена уз седам скокова и пет асистенција.

Оклахома је на гостовању добро почела меч и чак добила прво полувријеме, али су домаћини у другом преузели иницијативу и начинили преокрет за коначну побједу.

Канадски тим је славио иако је играо без повријеђених центра Паскала Сијакама и бека Кајла Лаурија, а до побједе их је предводио Крис Бучер који је био најефикаснији играч меча са 31 постигнутим поеном.

У тиму Оклахоме најефикаснији је био Лаганц Дорт са 29 постигнутих поена.

Тим Даласа је претрпио нови пораз на свом терену, овога пута од Сакрамента, иако је Лука Дончић одиграо још једну одличну партију и поново био најефикаснији играч меча.

Словеначки ас је меч завршио са 37 постигнутих поена уз осам скокова и четири асистенције, али је тим из Калифорније убједљиво славио у Тексасу.

Кингсе су до победе предводили Деарон Фокс са 30 и Херисон Барнс са 24 поена поена, а већ на самом почетку су обезбиједили двоцифрену предност коју су успјешно одржавали до самог краја, па није било неизвјесности о побједнику.

У првом синоћном мечу Мајами је надиграо Бруклин са 109:107, а меч је обиљежила повреда Кевина Дурента на самом почетку меча.

Хјустон је на гостовању надиграо Орландо са 114:110, а ЛА Клиперси су били убедљиви на свом терену против Минесоте са 124:105.