mtel
latinica  ћирилица
19/04/2021 |  09:17 ⇒ 14:15 | Аутор: РТРС

Како Јутарњи програм изгледа иза камера? (ВИДЕО)

И на овај 29. рођендан Tелевизије Републике Српске свјесни смо да су бројни изазови иза нас, као и они који нам тек слиједе.
Дан Телевизије Републике Српске - Фото: илустрација
Дан Телевизије Републике СрпскеФото: илустрација

Као и до сада трудићемо се да на сваки од њих одговоримо достојанствено. Jедна од најстаријих емисија наше куће је управо Јутарњи програм.

Како то све изгледа иза камера и како се спремамо за свако ново издање емисије, погледајте у видеу:

Телевизија Републике Српске почела је с радом 19. априла 1992. године. Тога дана емитован је први Дневник из бањалучког студија.

Канал "С" са Пала почиње емитовање програма 6. маја 1992. године када је емитован први Дневник из тог студија. Тако све до 31. децембра 1993. када је успостављен заједнички систем преноса и емитовања програма Српске радио-телевизије.

У стварање идеје која се од 1999. године зове Радио телевизија Републике Српске многи су уткали живот. Били смо уз грађане у најтежим тренуцима а у годинама након рата, са техничким условима, расли су и изазови.

Радио и Телевизија Републике Српске 30. априла 2010. свечано усељавају у дом површине 6.000 квадратних метара. Од септембра 2012. године, уз почетак производње програма из савремене зграде, Телевизија пише нову страницу историје.

Све то пратио је и наш радио, а уз портал, постали смо доступни на свим континентима. И не само то, током 29 година настао је и наш други канал - РТРС плус, пуштен дигитални сигнал и отворен најмодернији студио у региону.