latinica  ћирилица
19/04/2021 |  11:31 ⇒ 11:33 | Аутор: СРНА

Хапшења због дроге и неовлаштеног прикупљаља добровољног прилога

Два лица из Бањалуке ухапшена су након што је полиција код њих пронашла спид, а док је неовлаштено прикупљао добровољни прилог откривен је и вишеструки повратник у чињењењу прекршаја који за казне дугује више од 25.000 КМ, саопштено је из бањалучке Полицијске управе.
ПУ Бањалука - Фото: РТРС
ПУ БањалукаФото: РТРС

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука ухапсили су лица чији су иницијали М.К. и Т.В. из Бањалуке због сумње да су починила кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге.

Код наведених лица пронађено је и одузето око 3,14 грама спида и дигитална вага. О свему је обавјештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Бањалучкој полицији је протеклог викенда пријављено да лице чији су иницијали Х.А. из Вукосавља неовлаштено прикупља добровољне прилоге бањалучком насељу Бистрица.

Полицијски службеници су на лицу мјеста затекли лице Х.А. из Вукосавља које се до Бистрице довезло аутомобилом "голф", иако му је изречена заштитна мјера забране управљања, те му је возило одузето.

Додатном провјером у службеним евиденцијама, утврђено је да је ријеч о вишеструком повратнику у чињењу прекршаја, те да има евидентиран дуг у регистру новчаних казни од 25.235 КМ.

Лицу је уручен прекршајни налог због почињеног прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и прекршаја због неовлашћеног прикупљање добровољних прилога из области Закона о јавном реду и миру.

О свему је обавијештен судија Основног суда Бањалука.