latinica  ћирилица
19/04/2021 |  11:36 ⇒ 16:05 | Аутор: СРНА

У протеклих седам дана изречене казне од 76.000 КМ

Републички инспектори су у протеклих седам дана субјектима изрекли казне од 76.000 КМ због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, саопштено је из Инспектората Републике Српске.
Инспекторат Републике Српске (фото: inspektorat.vladars.net) -
Инспекторат Републике Српске (фото: inspektorat.vladars.net)

Током протекле седмице извршене су 634 инспекцијске контроле поштовања превентивних мјера заштите од епидемије, а у 51 случају субјекти су затечени у прекршају.

У оквиру спровођења ових мјера до сада је извршено 57.629 инспекцијских контрола у којима су изречене казне од 1.465.200 КМ, док је за 74 објекта изречена привремена забрана рада.

Из Инспектората су истакли да је акценат у контролама и даље усмјерен на објекте који због фреквенције грађана на дневном нивоу представљају високоризичне дјелатности.

- Епидемиолошка ситуација у Републици Српској још је неповољна, те је с циљем њене стабилизације неопходно да сви наставе са одговорним понашањем и поштовањем превентивних мјера јер једино на тај начин можемо очекивати побољшање у наредном периоду - поручили су Инспектората.

За потребе вршења појачаног надзора, наводи се у саопштењу, ангажовани су републички инспектори из свих 13 инспекцијских сектора, који раде у смјенама радним данима, као и викендом.

- Рад инспектора организован је и по принципу ротирања службеника по регијама, гдје се инспектори из једне регије упућују на подручје друге и обрнуто - пише у саопштењу.

Из Инспектората су поручили да настављају са појачаном контролом поштовања превентивних мјера у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Српске.