latinica  ћирилица
19/04/2021 |  13:22 ⇒ 21:46 | Аутор: РТРС

Честитке поводом рођендана Телевизије Републике Српске

Поводом рођендана Телевизије Републике Српске стижу многобројне честитке.
РТРС - Фото: РТРС
РТРСФото: РТРС

Честитку је упутио министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

- И у овом, за све нас, изазовном времену заједничке борбе у пандемији вируса корона показали сте завидан ниво професионализма и друштвене одговорности, још једном потврђујући незамјењиву улогу Јавног радио-телевизијског сервиса у Републици Српској. Уз захвалност за одговорно извјештавање грађана Републике Српске и у нади да ћемо заједнички превазићи, желим добро здравље и срдачно вас поздрављам - истакао је Шеранић.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, Срђан Рајчевић, упутио је честитку повдом 29. годишњице рада РТРС-а.

- Радио телевизија Републике Српске је, као Јавни сервис, кроз све године свог постојања била поуздан свједок друштвених, политичких, економских, културних и других догађаја, извјештавајући у складу са највишим етичким и професионалним стандардима. Од ратних година на овамо, РТРС је одолијевала свим изазовима и кризним ситуацијама и била увијек уз грађане, често преузимајући на себе реализацију изазовних и одговорних задатака. Један од таквих је и организовање наставе на даљину која је ученицима основних школа у Републици Српској омогућила лакше савладавање наставног градива у вријеме пандемије вируса корона - истакао је Рајчевић.

Честитку је упутио и министар саобраћаја и веза Српске Недељко Ћорић.

- Захваљујући професионалном, правовременом и објективном извјештавањy о свим најважнијим догађајима у Рерпублици Српској, региону и свијету, Радио телевизија Републике Српске дала је немјерљив допринос демократском јачању Републике Српске и њених институција, креирању јавног мњења и истинитом информисању јавности. Желим да као Јавни сервис наставите да радите у најбољем интересу грађана и јавности Републике Српске и останете истрајни у објективном и истинитом информисању јавности, поштујући највише стандарде новинарске професије - навео је Ћорић.

Министар привреде Вјекослав Петричевић истакао је да РТРС представља значајну институцију јавног медијског сервиса.

- Свим запосленим у вашој институцији честитам 29. годишњицу рада. РТРС је својим извјештавањем у изазовним временима и реализацијом телевизијског програма, обављала улогy информисања грађана Републике Српске. У жељи да будете још успјешнији, те да и у будућности заједнички градимо још љепшу и снажнију Републику Српску, у лично име и име Министарства привреде и предузетништва Републике Српске честитам вам овај јубилеј и желим много среће у будућем раду - додао је Петричевић.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац, упутио је честитку поводом 29. годишњице постојања и рада Радио телевизије Републике Српске.

- Радио телевизија Републике Српске у протекле три деценије израсла у етаблиран, кредибилан и друштвено одговоран медиј, који разноликим програмским садржајем доприноси промоцији Републике Српске и друштва у цјелини. Поштујући највише стандарде новинарске професије, својим преданим радом континуирано доприносите истинитом, објективном и правовременом информисању јавности о свим важним догађајима из локалних заједница наше Републике, земље и свијета - рекао је Кошарац.

Истакао је да је током протекле три деценије, Радио телевизија Републике Српске постала је један од медијских стубова Српске и изградила углед професионалног, поузданог и препознатљивог јавног сервиса на понос свих грађана Републике Српске.

- Посебно желим захвалити на ангажману новинара, фотографа и сниматеља у актуелним епидемиолошким условима, цијенећи њихов несебичан и пожртвован рад како би грађанима пренијели неопходне информације о овој ванредној пријетњи по здравље свих нас - додао је Кошарац.

Министар за људска права и избјеглице БиХ Милош Лучић честитао је Радио-телевизији Републике Српске 29 година постојања и рада, истичући да је ова медијска кућа расла заједно са Републиком Српском и један је од њених најважнијих стубова.

- Ова медијска кућа била је уз своје грађане и у најтежим тренуцима, понекад као једини прозор кроз који су могли да добијају објективне и тачне инфорамције - навео је Лучић у честитки.

Честитку је упутио предсједник Борачке организације Републике Српске, Миломир Савчић, који је истакао да РТРС медиј уз који је стасавала и одрастала Република Српска.

- Имам изузетну част и задовољство да сарадницима и свим запосленима у Радио телевизији Републике Српске упутим честитку поводом 29. годишњице постојања и рада Радио телевизије Републике Српске. РТРС је медиј који је српској јавности али и свијету, у најтежим временима, преносио истину о борби српског народа у БиХ за право на живот и опстанак на овом подручіу. Ваш патриотизам и приврженост Републици Српској показала је и чиненица да је четворо радника РТРС-а, извршавајуһи своје новинарске задатке, положило живот за Републику Српску - истакао је Савчић.

Пожелио је Радио телевизији Републике Српске и свим њеним запосленицима успјешан рад.

- Увјерен сам да ћете и даље радити на јачану и афирмисању Републике Српске, као и одбрани истине о нашем одбрамбено-отаибинском рату. Увјерен сам да ће y Башем даљем раду и у програмском садржају, питања из области борачко-инвалидске заштите, положаја и права бораца, бити заступљена адекватно заслугама ових категорија у стварању Републике Српске - рекао је Савчић.

Честитку је упутио и савјетник српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Драган Калинић.

- Желим да и даље професионално и храбро наставите да се борите за истину и добробит Републике Српске - навео је Калинић, који је некадашњи предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Градоначелник Приједора, Далибор Павловић, честитао је годишњицу постојања Радио телевизије Републике Српске.

- Свим новинарима, сниматељима, уредиштву и свим запосленим честитам 29.годишњицу постојања и рада. Ова медијска кyха настала је када и Република Српска и један је однајважнијих медијских стубова Републике Српске који, у складу с највишим етичким и професионалним стандардима, информише јавност о свим важним догађајима и темама значајним за живот грађана наше Републике - рекао је Павловић.

Амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији, Драган Јаћимовић, упутио је честитку поводом 29 година рада и постојања Радио телевизије Републике Српске.

- Свим запосленим желим пуно успјеха у животу и раду и да даље останете једна од најреспектабилнијих медијских кућа. Искрено захваљујем на досадашњој доброј и професионалној сарадњи за коју се искрено надам да ће у будућности бити још плодоноснија - навео је Јаћимовић.