latinica  ћирилица
19/04/2021 |  14:32 ⇒ 14:37 | Аутор: СРНА

Ђајић: Српска има будућност са Младим социјалдемократима

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић оцијенио је да овај град, као и Република Српска имају будућност са младим члановима, функционерима и активистима ове странке.
Промоција Младих СНСД-а из Бањалуке - Фото: СРНА
Промоција Младих СНСД-а из БањалукеФото: СРНА

- Презадовољан сам њиховим радом и у то сам се увјерио на састанцима. Ријеч је о младима који су веома образовани и патриотски просвећени. Они су показали да је СНСД партија која даје будућност Српској, те да је носилац свих патриотских активности - рекао је Ђајић након промоције Младих СНСД-а /МСД/ из Бањалуке.

Он је додао да је СНСД странка у којој млади могу да остварују амбиције у вези са властитим просперитетом и усавршавањем, али и на плану очувања Српске.

- Имамо велике планове са младим људима, а то је да им обезбиједимо најбоље школовање, едукације и слично - рекао је Ђајић новинарима.

Он је рекао да је СНСД, предвођен Милорадом Додиком, за покретање дијалога између Српске и Федерације БиХ о будућности БиХ.

- Желимо сарадњу и дијалог. Не желимо ултиматуме и да се Српској отимају овлашћења, као ни наређивачку политику из Сарајева у којој нема развоја Српске. Додик је и сам рекао да, ако нема договора, онда желимо миран и достојанствен разлаз - нагласио је Ђајић.

Када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији, Ђајић је навео да је у Универзитетском клиничком центру Српске, који води, и даље велики број обољелих.

- Више од 100 пацијената прегледамо дневно, а око 40 њих остаје на лијечењу. Готово сви кревети у интензивним јединицама су попуњени и сада убацујемо нове јер је све више тешко обољелих - рекао је Ђајић.

Предсједник МСД Бањалука Немања Бабић рекао је да се са доласком Ђајића на чело бањалучког СНСД-а ушло у реконструкцију локалног градског одбора те странке.

- Млади су обавили одређене анализе, а план је даље јачање дјеловања организације. Много рада и труда је испред нас, а план је и да обиљежимо Дан града Бањалука 22. април. Међу младим социјалдемократима осјећа се одлична енергија и већ сада су нам се придружили најбољи средњошколци и студенти. Позивамо и остале младе људе да нам се придруже и да радимо заједно за нашу Бањалуку и Српску - рекао је Бабић.

Ања Љубојевић, која је изабрана за потпредсједника МСД-а Бањалука, рекла је да се много улаже у младе СНСД-а.

Она је подсјетила да су млади ове странке након посљедњих избора урадили више великих акција, међу којима је обиљежавање Дана Републике - 9. јануара, када су упутили значајну донацији једној јавној кухињи.

Љубојевићева је рекла да су недавно обавили и цјелодневну акцију чишћења Бањалуке, јер нису могли да гледају да град буде затрпан смећем.

- Покушај стварања циркуса од градоначелника Бањалуке нисмо могли да дозволимо - рекла је Љубојевићева.

Секретар МСД Бањалука Никола Срдић рекао је да СНСД окупља више од 3.500 младих који су потребни политичком поднебљу Српске. "Том поднебљу су потребни млади, поштени и образовани људи, које окупља СНСД", додао је Срдић.

Промоцији су присуствовали бројни млади СНСД-а, као и предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић.