latinica  ћирилица
19/04/2021 |  17:00 ⇒ 20/04/2021 | 07:11 | Аутор: СРНА

Влада: Одмах смијенити директоре јединица Шума Српске које су пословале са губитком (ВИДЕО)

Влада Републике Српске тражи од директора Јавног предузећа шумарства Шуме Републике Српске да одмах разријеши директоре свих организационих дијелова предузећа, који су на крају прошле године исказали негативни финансијски резултат пословања.
Посебна сједница Владе Републике Српске - Фото: СРНА
Посебна сједница Владе Републике СрпскеФото: СРНА

Влада тражи и да основни критеријум за именовања вршиоца дужности у тим организационим дијеловима буде стручност и остварени професионални резултати у области шумарства, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

- Влада Републике Српске задужила је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде да у наредном периоду анализира рад Надзорног одбора и Управе ЈПШ Шуме Републике Српске, те у складу са резултатима анализе предложи мјере и активности у погледу рада ових органа - наводи се у саопштењу.

Влада Републике Српске се на данашњој ванредној сједници у функцији скупштине ЈПШ Шуме Републике Српске упознала о Информацији у вези са радом и пословањем овог предузећа и плану превазилажења проблема у пословању.

Влада Републике Српске у функцији скупштине овог јавног предузећа става је да директори свих организационих дијелова ЈПШ Шуме Републике Српске, који су на крају прошле године исказали негативни финансијски резултат пословања, морају сносити одговорност и бити разријешени дужности директора.