latinica  ћирилица
19/04/2021 |  17:07 ⇒ 17:58 | Аутор: СРНА

Размотрити могућност бесплатне карте за април средњошколцима

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да је ресорно министарство упутило молбу Савезу општина и градова Републике Српске да размотре могућности и упуте иницијативу превозницима на нивоу јединица локалних самоуправа да се ученицима средњих школа обезбиједи бесплатна карта за април, у оквиру купљене карте за мај, са циљем да образовање буде доступно свим средњошколцима.
Министарство просвјете и културе - Фото: РТРС
Министарство просвјете и културеФото: РТРС

Она је напоменула да од данас ученици имају могућност да наставе са извођењем наставе у школским учионицама, али велики број њих због присуства настави која се изводи до петка, 23. априла, треба да плати цијелу мјесечну карту, саопштено је из ресорног министарства.

На сједници Републичког штаба за ванредне ситуације у петак, 16. априла, донесена је одлука да од данас и ученици средњих школа настављају са извођењем наставе у школским учионицама.

Тривићева је истакла да, иако је ове одлука дала допринос квалитету извођења образовно-васпитног процеса, је примљен велики број информација о проблемима које имају родитељи средњошколаца у вези са плаћањем превоза од куће до школе, те је због тога упућена молба Савезу општина и градова Републике Српске.