latinica  ћирилица
19/04/2021 |  18:38 ⇒ 20:32 | Аутор: РТРС

Требиње: Ситуација нешто боља, али нема мјеста опуштању (ВИДЕО)

Број позитивних на вирус корона, у херцеговачким општинама, нешто је мањи у односу на претходну седмицу. Из здравствених установа и локалних институција упозоравају грађане да још нема мјеста опуштању. На ковид одјељењима у Требињу су 73, а у Болници Невесиње 35 пацијената.
Болница Требиње - Фото: РТРС
Болница ТребињеФото: РТРС

На ковид одјељењима требињске болнице налазе се 73 пацијента, од којих 53 са тешком клиничком сликом и на кисеоничкој подршци. Иако је број пацијената на болничком лијечењу мањи у односу на почетак прошле седмице, до даљњег ће сви тимови и простор бити у ковид режиму.

- У приправности смо са свим одјељењима, у наредним данима нећемо реотварати одјељења нити их враћати на старо стање. Пратићемо ситуацију, и када дође вријеме, реаговаћемо на прави начин -нагласила је Николина Мучибабић, портпаролка Болнице Требиње.

И из Градског штаба за ванредне ситуације Требиња апеловали су на грађане да поштују прописане мјере, како не би било пооштравања због неодговорних појединаца.

- Ситуација је нешто боља у односу на претходни период, али ипак није задовољавајућа да још можемо да се опустимо. Велико хвала свим медицинским радницима, свим докторима, и свим грађанима који поштују мјере - рекао је Мирко Ћурић, командант Штаба за ванредне ситуације Града Требиње.

За потребе Дома здравља Требиње, представници компаније Хемофарм, градоначелнику Требиња уручили су 500 брзих антигенских тестова, у оквиру акције "Суперхероји носе маску испод очију". Донације ће бити уручене и другим здравственим установама у Српској и ФБиХ.

- Ова донација је јако значајна за нас. Помоћи ће нам у нашем свакодневном раду у борби против ковида, убрзаће се поступак добијања резулата тестираних - нагласио је Радован Тодоровић, Дом здравља Требиње.

Биљана Гркавац, регионална менаџерка компаније Хемофарма, каже да је поштовање епидемиолошких мјера непоходно за добро свих нас, а да акција "Суперхероји носе маску испод очију" омогућава свима нама да помогнемо и здравственим радницима олакшамо посао, обезбјеђујући све што им је потребно у свакодневном раду.

У Болници Невесиње хоспитализовано је тридесет пет пацијената. Из те здравствене установе су потврдили да је мањи притисак пацијената из других херцеговачких општина, а да је број обољелих са подручја Невесиња у повећању.