latinica  ћирилица
19/04/2021 |  19:31 ⇒ 19:31 | Аутор: СРНА

Нова скупштинска већина у Прњавору; Томаш: СДС скреће пажњу са афера

СДС је у Прњавору формирао је нову скупштинску већину коју ће чинити 16 одборника, рекао је данас предсједник прњаворског Општинског одбора СДС-а Милан Петровић.
Прњавор - Фото: илустрација
ПрњаворФото: илустрација

У новој скупштинској већини налази се девет одборника СДС-а, три из ДНС-а, као и одборници Мирко Буквић из НДП-а, Милорад Кондић из Српске радикалне странке "Војислав Шешељ", Миле Шљивић из ДЕМОС-а и одборник из реда националних мањина Бранко Декет.

Петровић је рекао да је циљ нове скупштинске већине бржи развој општине Прњавор и реализација пројеката који су, како каже, до сада стагнирали.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је иницијатива за формирање нове скупштинске већине у Прњавору заснована на личном интересу појединаца и жељи СДС-а да скрене пажњу са неких важних тема, афера, које су за њих проблематичне.

Томаш је истакао да нова већина није формирана него да је СДС покренула иницијативу за њено формирање, што је њихово легитимно прво, али да је главни разлог скретање пажње са СДС-ових афера у Прњавору као што су "отимање" општинске зграде и њен препис на СДС, афера "Рибњак" или нанесена штета општини од 1,2 милиона КМ због раскида уговора у пројекту "Повелич", а чије је законско разрјешење покренула садашња општинска власт.

- СНСД у Прњавору не функционише на принципу корумпираности и уцјена. Шест одборника, који ће са СДС-ом покушати да направе нову скупштинску већину, заједно на протеклим изборима нису имали више од 1.000 гласова, што је сигуран показатељ да грађани не желе да ова група утиче на развој локалне заједнице, него да то ради СНСД који је освојио више од 35 одсто гласова - рекао је Томаш.