latinica  ћирилица
19/04/2021 |  20:42 ⇒ 20:44 | Аутор: СРНА

Бијељина: Средњошколци у априлу путују са мјесечном картом из марта

Бијељински превозник Семберија-транспорт омогућио је ученицима основних и средњих школа да по повратку са онлајн наставе у школе у априлу путују са мјесечном картом из марта, рекао је Срни власник предузећа Пантелија Митровић.
Аутобуска станица Бијељина - Фото: РТРС
Аутобуска станица БијељинаФото: РТРС

Министарство просвјете и културе Републике Српске позвало је Савез општина и градова Српске да упути иницијативу превозницима на нивоу јединица локалних самоуправа да се ученицима средњих школа обезбиједи бесплатна карта за април.

Митровић каже да Семберија-транспорт обавља превоз близу хиљаду ученика у Бијељини и да је број вожњи удвосручен јер су током епидемије вируса корона школска одјељења подијељена у групе од по десетак ученика.

Најјефтинија мјесечна карта за ученике основних школа коју плаћају родитељи је 35 КМ, а за средњошколце 50 КМ.

Предузеће Семберија-транспорт обезбјеђује бесплатан аутобуски превоз за чланове Удружења слијепих лица у Бијељини и за њихове пратиоце, за чланове Удружења глувих и за удружења која штите интересе дјеце са посебним потребама.

Прво су бијељинско предузеће које је приступило програму "Поносна картица Републике Српске" и одобравају попуст за аутобуски превоз вишечланим породицама.