latinica  ћирилица
19/04/2021 |  21:30 ⇒ 21:33 | Аутор: РТС

Оскаровац и можда гувернер

Метју Меконахи могао би да крене стопама Арнолда Шварценегера и уђе у политичке воде, а нова анкета показује да би имао огромну предност у гувернерској трци у Тексасу.
Метју Меконахи (Фото: GETTY IMAGES/BRENDON THORNE) -
Метју Меконахи (Фото: GETTY IMAGES/BRENDON THORNE)

Док Метју Меконахи вага да ли да уђе у политику и кандидује се за гувернера Тексаса, можда би нова анкета могла да му помогне у одлуци.

Педесетједногодишњи холивудски глумац и рођени Тексашанин, који већ неко вријеме размишља о политичком ангажману, изразити је фаворит испитаника у анкети Далас морнинг њуза и Универзитета у Тексасу.

Чак 45 одсто учесника анкете рекло је да би гласало за Меконахија, наспрам 33 одсто оних који би стали иза тренутног гувернера Грега Абота.

Остатак је рекао да би гласао за неког другог кандидата.

Иако за сада није предузео никакве кораке, подаци показују да оскаровац има двоцифрено вођство у односу на републиканског гувернера.

- Метју Меконахи добија огромну подршку због своје популарности и препознатљивости имена, које изазива понос и представља успјех читавог Тексаса - каже политички аналитичар Марк Овенс за Далас морнинг њуз.

Уколико би се заиста кандидовао и побиједио, глумац би поставио и важан преседан да неко изван двије највеће партије може да доспије до високе функције.

Меконахи је раније критиковао и демократе и републиканце, осуђујући читав политички систем који види као главни проблем и разлог зашто су људи изгубили повјерење у политичаре.

- Обје стране су изгубиле наше повјерење, што је довело до тога да смо изгубили повјерење у нас као народ - рекао је недавно у емисији Хју Хјуит шоу.