latinica  ћирилица
20/04/2021 |  09:50 | Аутор: Б92

ФСС: Фудбал не смије да прави разлику на богате и сиромашне

Фудбалски савез Србије саопштио је да у потпуности подржава став УЕФА поводом новоформиране Суперлиге.
Фудбалски савез Србије (Фото:FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE / SCREENSHOT) -
Фудбалски савез Србије (Фото:FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE / SCREENSHOT)

Из ФСС кажу да су сагласни са УЕФА да за то такмичење нема мјеста у Европи.

- ФСС изражава јасан став против формирања новог европског такмичења или тзв. 'лиге богатих', такмичења које својим израженим егоизмом узима фудбалу оно што га је учинило планетарним и најпопуларнијим, осјећај заједништва и солидарности. Игра која спаја а не раздваја, игра која свима омогућава неки сан, припада заједничкој породици УЕФА и ФИФА, систему складних и организованих фудбалских структура. Тим поводом Фудбалски савез Србије пружа максималну подршку УЕФА у напорима да фудбалска породица из свега изађе још јача - наводи се у саопштењу ФСС-а.

Даље се додаје:

- Једноставно, фудбал на терену, кроз историју и резултате, не може и не смије да прави разлику на богате и сиромашне. И то је оно што је највећа вриједност фудбала. Да шампион буде аутсајдер, из лиге испадне фаворит. Свако има право избора, наш избор је само један – подршка УЕФА - истиче се из ФСС-а.

Оснивање Суперлиге покренуло је 12 европских клубова и то је у понедјељак изазвало бројне негативне реакције, прије свега Европске фудбалске уније, националних савеза, високих државника, као и славних бивших играча.

ФСС је навео да је утисак да се фудбалски свијет "ујединио" око те одлуке и да се пројекат Суперлиге заснива само на интересу тих клубова у времену када је друштву више него икад потребна солидарност.