latinica  ћирилица
20/04/2021 |  10:49 ⇒ 10:49 | Аутор: СРНА

ГО СНСД Мостар тражи хитну истрагу пожара у српској кући

Градски одбор СНСД-а Мостар захтјева од МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона хитну истрагу пожара у кући српске породице у насељу Лука, за који се, како је навела власница, сумња да је подметнут.
Запаљена српска кућа у Мостару - Фото: СРНА
Запаљена српска кућа у МостаруФото: СРНА

Из мостарског СНСД-а су саопштили да је власница рекла да је из полиције добила сазнања да постоји сумња да пожар подметнут, што је узнемирило српско становништво на подручју Мостара.

- Ово није први пут да је имовина грађана српске националности страдала на сличан начин, а да околности нису расвијетљене - наводи се у саопштењу.

Градски одбор СНСД-а је замолио кантонални МУП да расвјетли ово дјело и да, уколико је пожар подметнут, пронађе и казни починиоце.

- Грађани Мостара и њихова имовина морају бити заштићени и сигурни, а посљедње слике из Мостара не одају тај утисак - истакли су из мостарског СНСД-а.

Посљедњих пет година на подручју Мостара изгорјело је пет српских кућа, а само у једном случају починиоци су прнађени и предати у надлежност Тужилаштва ХНК.

У мостарском насељу Лука запаљена је кућа српске породице, а власница Мирјана Спремо Јанчовска рекла је да је полиција нашла доказе да је пожар подметнут.

Ватрогасци су добили дојаву да гори кућа на адреси Кусалова број 9 и изашли на терен, али је ватра већ увелико захватила унутрашњост објекта у којем је све изгорјело.