latinica  ћирилица
20/04/2021 |  11:25 ⇒ 14:45 | Аутор: РТРС

Пашалић: Разријешени дужности директори шумских газдинстава (ВИДЕО)

Јутрос су разријешени дужности јуче смијењени директори шумских газдинстава која су пословала негативно, потврдио је ово у Источном Сарајеву министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Борис Пашалић.
Борис Пашалић (фото: D. Pozderović) -
Борис Пашалић (фото: D. Pozderović)

Пашалић је додао да ће инсистирати да се након завршетка сваке пословне године мијењају директори који су пословали негативно и да је овај потез био нужан, јер је постала неиздржива ситуација у којој су они који су успјешно пословали намиривали губитак оних са негативним пословањем.

- Одлучили смо да разријешимо дужности све директоре шумских газдинстава, односно организационих дијелова у предузећу Шуме Републике Српске, а тај процес се завршава данас - рекао је Пашалић.

Пашалић је навео да су већ јуче почеле консултације са новим директорима, а да су неки већ и постављени.

Он је поновио да се при избору нових директора водило рачуна о њиховој стручности, а не припадности некој политичкој партији.

Према његовим ријечима, досадашњи директори појединих шумских газдинстава који су смијењени неће остати без посла већ ће бити у систему.

- Морамо да им се захвалимо и покушамо довести неке друге људе који ће бити одговорнији, јер је била ситуација да буде једна "опуштена атмосфера" уколико је неко шумско газдинство у минусу, а онај који је успјешан, мора да намири тај њихов губитак - рекао је ресорни министар.

Он је навео да су с једне стране били руководиоци који су успјешни, а незадовољни, а с друге опуштени руководиоци који су неуспјешни, те да би био доведен у питање опстанак Шума Српске да се на такав начин наставило радити.

Пашалић је нагласио да је велики број шумских газдинстава исказао негативан пословни резултат, те је истакао да је ово први корак.

- Надам се да ћемо и код других јавних предузећа покушати тако нешто да урадимо, јер морамо да уозбиљимо људе који управљају тим системима и да пошаљемо поруку да нећемо толерисати неуспјех - истакао је Пашалић и додао да ће у наредном периоду бити анализиран рад Управе Шума Републике Српске.