latinica  ћирилица
20/04/2021 |  12:48 ⇒ 12:55 | Аутор: sputniknews.com

Хиљаде Загрепчана у редовима за вакцину: Ово је катастрофа, организација нула (ВИДЕО)

На Загребачком велесајму данас је настављена имунизација грађана против вируса корона уз велике гужве због застоја у информационом систему, а очекује се да ће вакцину, највише Фајзерових, током дана примити око 4.500 људи.

На том пункту је јуче имунизација почела тек у 14 часова, иако су грађани били позвани и у пријеподневним терминима, што је код многих изазвало револт.

Шеф наставног завода "Др Андрија Штампар" Звонимир Шостар, рекао је за портал Индекс да се ситуација сада стабилизује и да нема дужих чекања.

Јутрошњу гужву Шостар правда проблемом са информатичким системом који је трајао петнаестак минута. Проблем је, каже, и то што људи долазе сат, па чак и сат и по или два сата прије заказаног термина за вакцину, преноси Танјуг.

Као проблем наводи и то што на вакцину долазе они који нису позвани, па су, каже, морали да забранеи вакцинацију онима који нису имали упутницу од породичног љекара или позив са ИТ платформе.

Грађани који стоје у реду поприлично су незадовољни, а као главни разлог истичу лошу организацију.

- Ово је срамота, организација је не нула, него катастрофа. Кажу да се пазимо да се не заразимо, а овдје ћемо добити корону, једни смо на другима - рекла је једна госпођа из реда за загребачку Н1 телевизију.