latinica  ћирилица
20/04/2021 |  13:40 ⇒ 14:01 | Аутор: Б92

Пјесме номиноване за Оскара биће изведене на необичним мјестима

Пет пјесама номинованих за овогодишње Оскаре биће изведено на крову новог музеја Академије филмске умјетности у Лос Анђелесу и у сићушном рибарском градићу на Исланду, у покушају продуцената да освјеже церемонију у вријеме пандемије ковида 19.
Нови музеј Академије филмске умјетности у Лос Анђелесу (Фото: Dezeen) -
Нови музеј Академије филмске умјетности у Лос Анђелесу (Фото: Dezeen)

Звијезда "Хамилтона" Лесли Одом Џуниор биће међу онима који ће наступити с кровне терасе још неотвореног Музеја филмске умјетности у Лос Анђелесу, чије је отварање одложено због ковида 19.

Његова пјесма "Speak Now" из филмске драме о грађанским правима "Једне ноћи у Мајамију" биће дио посебне емисије прије Оскара, као и балада "Husavik" из комедије "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" Вила Фарела, која ће бити изведена из истоимене луке на Исланду.

- Осмислили смо озбиљне акције прије и послије како бисмо побољшали наш главни догађај - саопштили су добитник Оскара Стивен Содерберг и његове колеге копродуценти, па су додали:

- Наш приједлог је да гледате цијелу ствар, иначе ћете пропустити нешто заиста неочекивано и забавно.

Харисон Форд, Бред Пит и Риз Видерспун су међу главним водитељима овогодишње додјеле Оскара.

Продуценти су такође најавили емисију након главног догађаја - "Oscars: After Dark" у којој ће приказати добитнике са златним статуетама и интервјуе са звијездама.

Свечана, 93. додјела Оскара биће одржана 25. априла, док ће се нови музеј Академије филмске умјетности и наука отворити 30. септембра.