latinica  ћирилица
20/04/2021 |  13:52 ⇒ 18:41 | Аутор: СРНА

Појачано присуство полиције на мјестима кретања илегалних миграната

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске у наредном периоду интензивно ће сузбијати, спречавати и откривати кривична дјела кријумчарења лица, те појачати присуство и рад на терену, посебно на мјестима гдје се илегални мигранти најчешће крећу и окупљају.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

На данашњој онлајн сједници Координационог тијела за праћење кретања илегалних миграната преко територије Републике Српске закључено је да ће бити настављена реализација раније усвојених закључака тог тијела и Владе Српске.

- Припадници МУП-а ће и даље да предузимају све законом прописане мјере и радње с циљем заштите личне и имовинске безбједности свих грађана и очувања повољног стања безбједности, уз поштовање принципа хуманости према мигрантима - закључено је на сједници.

На овој сједници анализирано је стање у области илегалних миграција, те наглашено да ће, у складу са потписаним споразумом, службеници МУП-а Српске наставити да пружају помоћ Граничној полицији БиХ у заштити источне границе од уласка илегалних миграната.

Сједници Координационог тијела присуствовали су представници МУП-а, републичког Секретаријата за расељена лица и миграције, Министарства управе и локалне самоуправе, Републичке управе цивилне заштите и Црвеног крста Српске.