latinica  ћирилица
20/04/2021 |  15:57 ⇒ 20:18 | Аутор: СРНА

Савчић: Врло опасна изјава Бакира Изетбеговића

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић оцијенио је као врло опасну и као увреду за српски народ изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића у којој се српском народу у БиХ пријети ратом.
Миломир Савчић - Фото: СРНА
Миломир СавчићФото: СРНА

Савчић је рекао да представници Републике Српске морају бити врло опрезни, паметни и да овакве изјаве схвате крајње озбиљно.

- Недопустиво је са било које стране позивање на рат и на ратнохушкачку политику - рекао је Савчић Срни, коментаришући Изетбеговићеву изјаву "да је спреман стати пред људе уколико дође до ратних сукоба" и да би "радије умро него да геноцидаши завладају дијелом БиХ".

Савчић је упитао како "неко ко некога вријеђа, некоме пријети, некоме жели да наметне своју власт, да одлучује у његово име и да му бира представнике" - мисли да заједно живи са српски народом у БиХ?

- Ко су геноцидаши, какав је то рјечник човјека који представља или мисли да представља дио најбројнијег народа у БиХ? Је ли то рјечник некога ко жели да буде на челу БиХ и како мисли да задржи Србе овдје - истакао је Савчић.

Он је подсјетио да је муслимански ратни лидер Алија Изетбеговић говорио да неће бити рата, јер је "једно говорио, а друго радио, као што то ради и Бакир Изетбеговић".

- Ту нема ту никакве разлике. Треба читати сваки дан Исламску декларацију у којој Алија Изетбеговић поручује да нема мира и толеранције са неисламским живљем - закључио је Савчић.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је за канал О да не може рећи да неће бити рата и да би "радије данас умро него допустио да геноцидаши завладају дијелом БиХ".