latinica  ћирилица
20/04/2021 |  16:51 | Аутор: СРНА

Осмогодишња Сара Ристић друга на отвореном првенству

Чланица Тениског клуба Добој осмогодишња Сара Ристић освојила је друго мјесто на отвореном првенству у тенису за дјевојчице до 12 година које је протеклог викенда одржано у Бањалуци.
Сара Ристић - Фото: СРНА
Сара РистићФото: СРНА

Тренер Денис Спахић рекао је новинарима да је Сара врхунски таленат и да постигнути резултати потврђују њену упорност и борбеност.

- Осмогодишња Сара на нивоу БиХ заузима треће мјесто за дјевојчице узраста до 10 година, а шесто за узраст до 12 година - изјавио је Спахић.

Он је талентовану дјевојчицу описао као супер борбену тенисерку која иде до самог краја и код које нема изгубљене лопте, те процијенио да ће Ристићева бити најбољи женски тенисер у Добоју.

Сара је навела да је тенис завољела посматрајући друге, те да се овим спортом активно бави већ три године.

- Тренирам много, има много турнира и сан ми је да будем прва у БиХ - изјавила је ова осмогодишња тенисерка, којој су узор играчи попут Новака Ђоковића и Симоне Халеп због нападачке игре коју и сама преферира.

Сара је рекла да од удараца највише воли форхенд, а да иза добрих резултата стоје седмични тренинзи, и то три групна и два индивидуална у трајању од по пола сата.

Сарина мајка Озренка Трипић навела је да дјевојчица даје све од себе како у школи тако и у спорту.

- Љубав према тенису је њена воља. Прве кораке је стекла у Школи мини-тениса у Добоју - изјавила је Озренка.

Она је напоменула да је тенис скуп спорт и да, захваљујући члановима породице и људима добре воље, мјесечно обезбјеђује 400 КМ за тренинге.

- Уз помоћ тренера комбинујемо, налазимо половне рекете и опрему док не нађемо спонзора - рекла је Трипићева.