latinica  ћирилица
20/04/2021 |  18:55 ⇒ 19:15 | Аутор: СРНА

Јединствен став из Српске о рјешавању политичких тема

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је данас да је прошло вријеме наметања и да владајућа коалиција из Републике Српске наступа са приједлогом за унутарстраначки дијалог за рјешавање политичких тема и питања унутар БиХ.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

- До сада је то увијек био позив. Ту подразумијевам промјену Устава БиХ и свега онога што значи реалан живот на овом простору. До сада је увијек било да нас неко позива са идејом или припремљеним приједлогом о чему треба да се неко изјасни - рекао је Чубриловић на конференцији за новинаре након састанка владајуће коалиције на Мраковици.

Он је оцијенио да је сусрет био конструктиван, истакавши да је прошло вријеме наметања, те да је данас разговарано о више тема.

- Доста времена је потрошено о економским темама. Предсједник Владе нас је упознао са показатељима који су ту - рекао је Чубриловић и додао да су ту редовност исплата, као и тежња да се направи више.

Он је рекао да је чињеница да Република Српска успјешно тргује својим обвезницама на свјетским берзама.

- То треба да улије нову наду и нову жељу за још бољим и ангажованијим радом на свим проблемима и пословима који стоје пред нама - поручио је Чубриловић.

Он је рекао да ће Народна скупштина Републике Српске на сједници, наредне седмице, разматрати и дати став о темама о којима је данас на састанку разговарано.

- Надам се јединствен став, али уколико и не буде такав, он има чврсту подршку, двотрећинску подршку унутар Народне скупштине Републике Српске. Прошло је вријеме наметања и прозивања институција и прозивања Републике Српске за нешто за шта нису одговорни - рекао је Чубриловић.