latinica  ћирилица
20/04/2021 |  19:40 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Чавић: БиХ руше они којим смета постојање конститутивног народа и његових институција

Предсједник НДП-а Драган Чавић оцијенио је да они који као сметњу виде постојање једног конститутивног народа и његове институционалне заступљености чине све да БиХ више нема.
Драган Чавић - Фото: РТРС
Драган ЧавићФото: РТРС

Чавић је оцијенио да гријеше сви који очекују да проблеме у БиХ може ријешити неко ко ће доћи из неке друге земље, те да народи у БиХ статусна питања могу рјешавати само сами.

Он је оцијенио да је БиХ исцрпљена од разних вањских иницијатива и да су најмање кориштене иницијативе које излазе из БиХ.

- Не знам колико смо до сада пута имали разне пакете, од реформи до разноразних иницијатива за промјене у овој земљи и свака је доживјела фијаско, јер је већина у БиХ очекивала да други за њих заврше посао - рекао је Чавић.

Он је истакао да политичари из Републике Српске не желе ратни конфликт, али да не одустају од политичког конфликта у стварима око којих нема слагања.

Чавић је напоменуо да је у Српској већа запосленост него што је то било 2019. године, те да је излазак на тржиште хартија од вриједности добра ствар и добра порука.

- Не треба заборавити да и на домаћем тржишту постоје лимити у банкама за куповину обвезница због постојећих законских рјешења и ти лимити се примичу. Одлична је вијест да имамо хартије од вриједности на иностраном тржишту, што нас ослобађа притиска других облика кредитног задужења, јер то раде државе у свијету, па и ми - закључио је Чавић.