latinica  ћирилица
21/04/2021 |  07:07 ⇒ 07:07 | Аутор: СРНА

Измјене у саобраћају на мјестима извођења радова

Коловози су углавном суви и саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија несметано, једино су пристуне измјене на дионицама на којима су у току радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај у Семберији - Фото: РТРС
Саобраћај у СемберијиФото: РТРС

Вангабаритни превоз креће се дионицама путева Вишеград-гранични прелаз Увац, Приједор-гранични прелаз Градина, Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод, Приједор-гранични прелаз Градина. Возачима се скреће пажња да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Радови су актуелни на путним правцима Бијељина-Брчко, Ламовита-Ивањска, Козарац-Ламовита-Верићи, Црквине-Модрича, Каракај-Дрињача, затим на улазу у Добој из правца Руданке, на дијелу магистралног пута од Модриче до Добоја, те Клашнице-Горња Вијака, на подручју Котор Вароша, као и на укрштању путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа због изградње кружног тока.

Клизиште је обуставило саобраћај на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се отежано пролази на путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке, Козарац-Мраковица, те дионицом Укрина-Вијака, а у току су радови на дијелу пута од Тедин Хана до Крижа на граници са ФБиХ и на путном правцу Језеро-Шипово.

У току су деминерски радови на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, због чега у периоду од 8.15 до 15.05 часова радним данима долази до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Деминерски радови актуелни су и на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи у периоду од 8.00 до 15.00 часова радним данима, када долази до обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Обуставе саобраћаја због деминирања неће се изводити викендом и у дане празника.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе изнад 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника, јер након деструкција насталих механичим ударима овај надвожњак нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

У ФБиХ данас ће због радова на ауто-путу у близини наплатног мјеста Сарајево сјевер бити затворене претицајне траке у оба смјера.

У тунелу Чакловићи на дионици Тузла-Калесија /Симин Хан-Цапарде/ саобраћај се од 22.00 до 6.00 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Радови се изводе у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, док се у ноћним часовима, од 23.00 до 4.30, саобраћај кроз тунел обуставља.

И даље је због радова обустављен саобраћај у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила изнад 7,5 тона /са изузетком аутобуса/ усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Радови су актуелни и на путевима на обилазници око Широког Бријега на путу према Мостару, Столац-Хутово у мјесту Церовица, Посушје-Томиславград у насељу Читлук и на излазу из Бановића према Рибници.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. На прелазу Метаљка на путу Чајниче-Пљевља могућ је прелазак границе од 7.00 до 19.00 часова.