latinica  ћирилица
21/04/2021 |  08:07 ⇒ 10:35 | Аутор: sputniknews.com

Суспендована Суперлига

Европска Суперлига, фудбалско клупско такмичење које је требало да окупи најелитније клубове, објавила је да суспендује такмичење, само два дана након што је поносно саопштила како је 12 европских гиганата основало нову лигу.

Највећи ударац Суперлиги задали су енглески клубови на челу са Романом Абрамовичем, власником Челсија, који је први саопштио да клуб из Лондона излази из лиге.

Послије њега и остали клубови са Острва, Манчестер Јунајтед, Манчестер Сити, Арсенал, Тотенхем и Ливерпул објавили су исто, те су челни људи Суперлиге, тачније Флорентино Перес (Реал Мадрид) и Андреа Ањели (Јувентус), објавили да се лига до даљњег суспендује.

Лигу је напустила и екипа Интера, Милан је у процесу изласка, а Јувентус и шпански клубови (А. Мадрид, Р. Мадрид и Барселона) чекају да виде у ком смјеру ће се развијати ситуација.

У међувремену стигло је и саопштење Суперлиге у коме се каже да се још увијек разматрају одговарајући кораци, како би се изменио пројекат.

- Европска Суперлига убјеђена је да тренутни статус кво европског фудбала мора да се мијења. Предлажемо ново европско такмичење јер постојећи систем не функционише. Наш приједлог за циљ има да дозволи спорту да напредује стварајући притом ресурсе и стабилност за читаву фудбалску пирамиду, укључујући и помоћ при превазилажењу финансијских потешкоћа - истиче се између осталог.