latinica  ћирилица
21/04/2021 |  10:32 ⇒ 12:57 | Аутор: СРНА

Нови руководиоци у 10 организационих дијелова Шума Српске

Нови руководиоци именовани су у организационим дијеловима Шума Републике Српске након што је Влада смијенила директора шумских газдинстава која су негаитвно пословала, потврдио је Срни помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Горан Зубић.
Шуме Републике Српске -
Шуме Републике Српске

Зубић је навео да је умјесто Владимира Ђукарића за вршиоца дужности директора Шумског газдинства /ШГ/ "Борја" Теслић именован бивши директор тог газдинства Ненад Душанић.

Раду Тешића на челу ШГ "Добој" замијенио је искусни шумарски инжењер Раденко Лукић, а Милана Васиљевића је на челу ШГ "Врбања" Котор Варош замијенио досадашњи технички директор которварошке шумарије Санел Радмановић.

Умјесто Ђорђе Живановића нови вршилац дужности директора ШГ "Зеленгора" из Калиновика је Игор Ивановић, Новку Буњевац на челу ШГ "Дрина" Сребреница замијенио је инжењер шумарства у том газдинству Огњен Цвијетић, а умјесто Игора Голића нови директор ШГ "Милићи" је бивши предсједник Скупштине општине Милићи Зоран Кипић.

Бошка Тубића је на челу ШГ "Мајевица" из Лопара замијенила донедавни директор ШГ "Бирач" из Власенице Тања Николић чија је смјена изазвала незадовољство Власеничана, јер је за двије и по године препородила то газдинство, извукла га из готово милионског минуса и у тренутку смјене на рачуну је оставила неколико стотина хиљада КМ.

Нови вршилац дужности директора Центра за сјеменско-расадничку производњу Добој је дугогодишњи радник ове организационе јединице "Шума Српске" Љубица Лукач, која ће на тој функцији замијенити Раду Милачка.

На челу Центра за газдовање кршом Требиње враћен је бивши директор Центра Бранко Тасовац умјесто Бранке Радмиловић, док ће нови директор шумске куће "Огњиште" на Јахорини бити бивши финансијски директор "Шума Српске" Стојанка Борковић. Она ће замијенити Ану Васиљевић, која је на ту функцију именована почетком марта.

Директор Шума Српске Славен Гојковић рекао је да ће пред све новоименоване руководиоце бити постављени циљеви и задаци које ће морати да испуне уколико желе да остану на руководећим функцијама.

Предсједник Надзорног одбора Шума Српске Биљана Марковић изјавила је да је овај одбор сагласан са одлуком о смјени директора шумских газдинстава која су пословала негативно.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Сепске Борис Пашалић рекао је раније да се при избору нових директора водило рачуна о њиховој стручности, а не припадности некој политичкој партији.