latinica  ћирилица
21/04/2021 |  11:58 | Аутор: СРНА

Путин: Колективни имунитет до јесени

Руски предсједник Владимир Путин рекао је данас у говору о стању нације да би Русија требала да стекне колективни имунитет на ковид 19 до јесени и позвао Русе да се вакцинишу против вируса корона.
Владимир Путин (@KremlinRussia) - Фото: Тwitter
Владимир Путин (@KremlinRussia)Фото: Тwitter

Своје годишње обраћање Путин је почео ријечима да ће се фокусирати на унутрашња питања као што су здравствена заштита и економија.

- Данашње обраћање биће махом посвећено нашим домаћим питањима, наравно то су здравствена заштита, социјална политика и економија. Такође, неколико ријечи посветићу спољној политици и безбједности - рекао је Путин.

Он је рекао да је Русија са развојем три вакцине против ковида покзала растући научни потенцијал.

- Наши научници направили су прави пробој и сада Русија има три поуздане вакцине. Ово и многа друга достигнућа посљедњих година показују растући научни и технички потенцијал у нашој земљи - рекао је Путин.

Руски предсједник је истакао да је увијек био сигуран да ће Русија савладати ковид.

- Наравно, било је узнемирености, али ја лично одувијек сам чврсто вјеровао да ћемо превладати све изазове. Наши грађани, друштво и држава дјеловали су одговорно и солидарно и заједно смо успјели да предузмемо проактивне кораке - рекао је Путин.

Према његовим ријечима здравствени систем треба да се заснива на технологија нове генерације.

Он је подсјетио да здравствени системи у многим развијеним земљама нису били у стању да ријеше пандемију и њене посљедице ефикасно као што је то учинила Русија.