latinica  ћирилица
21/04/2021 |  13:40 ⇒ 13:43 | Аутор: РТРС

Јаћимовић и Османи о јачању економске сарадње

Амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији, Драган Јаћимовић састао се са министром вањских послова Републике Сјеверне Македоније Бујаром Османијем.
Драган Јаћимовић и Бујар Османи (Фото: ambasadabih.org.mk) -
Драган Јаћимовић и Бујар Османи (Фото: ambasadabih.org.mk)

Уз изразе добродошлице министра вањских послова амбасадор Јаћимовић је министру такође пожелио успјешан мандат и добру сарадњу двије земље.

Током састанка разговарано је о интензивирању будуће сарадње у разним областима и изражен обострани интерес за јачање економске сарадње, у складу са већ успостављеним добрим политичким односима двије државе. Са обе стране је изражена потреба и жеља за успостављањем боље комуникације Сјеверне Македоније са БиХ и могућностима активније сарадње у дијелу повезивања и успостављања авионске линије која би знатно олакшала комуникацију између двије земље.

На тај начин би се подстакла промоција и олакшала сарадња у области туризма и у свим другим областима који су од значаја за квалитет живота грађана. Амбасадор Јаћимовић је истакао потребу што скоријег потписивања Споразума о сарадњи у области туризма, саопштено је из Амбасаде БиХ у Сјеверној Македонији.

Такође је разговарано о перспективи обје земље у погледу чланства у ЕУ и важности процеса за стабилност, просперитет и дугорочни мир у регији. Констатовано да између двије земље нема отворених билатералних питања и да та чињеница отвара широк простор за међусобну сарадњу.

Амбасадор се још једном захвалио на пријему и добродошлици.