latinica  ћирилица
21/04/2021 |  14:25 ⇒ 14:39 | Аутор: Независне

"БЛ бајк" поново у функцији

Систем аутоматског изнајмљивања бицикала "БЛ бајк" након зимске паузе од данас је у употреби за све грађане, рекли су у Одјељењу за саобраћај и путеве.
БЛ бајк (фото: Град Бањалука) -
БЛ бајк (фото: Град Бањалука)

- Радници Одјељења ће редовно дезинфиковати бицикле, терминале и опрему. Тренутно је на подручју града пет локација с укупно 40 бицикала, који су опремљени одговарајућим терминалом и системом за изнајмљивање и паркирање бицикала - навели су у ресорном одјељењу.

Локације се налазе у центру града у Улици краља Петра I Карађорђевића, преко пута зграде Градске управе, код воденог парка "Аквана", у Улици Мајке Југовића код Студентског центра "Никола Тесла", у парку "Младен Стојановић" и у Обилићеву на раскрсници Цара Лазара и источног транзита.

Систем функционише тако да се прво мора извршити регистрација корисника, и то путем интернета, мобилне апликације, директно на терминалу или доласком у просторије Одјељења за саобраћај и путеве.

Након регистрације кориснику ће бити омогућено да изнајми бицикл тако што ће извршити своју идентификацију и унијети број бицикла који је на располагању на терминалу, послије чега систем аутоматски откључава бицикл.

Пола сата изнајмљивања у току дана је бесплатно, а након тога сваки сљедећи започети час је 1,5 КМ.