latinica  ћирилица
21/04/2021 |  15:59 ⇒ 15:59 | Аутор: СРНА

Лучић: Пронаћи и казнити кривце за паљење српске куће у Мостару

Министар за људска права и избјеглице БиХ Милош Лучић најоштрије је осудио посљедњи инцидент у Мостару када је у насељу Луке запаљена српска кућа Мирјане Спремо Јанчовске и апеловао да надлежне институције пронађу починиоце овог гнусног чина и адекватно их казне.
Милош Лучић (Фото: Т.S.) - Фото: klix.ba
Милош Лучић (Фото: Т.S.)Фото: klix.ba

- Ова кућа није запаљена у рату, а до темеља је изгорјела у миру. Разговорао сам са госпођом Мирјаном која је још у стању шока и не може, како каже, да вјерује да је на овај начин остала без породичне куће - рекао је Лучић.

Он је напоменуо да је полиција током увиђаја потврдила да је пожар подметнут, а кућа је прије тога опљачкана.

Лучић је апеловао да надлежне институције пронађу починиоце овог гнусног чина и адекватно их казне.

- Овакви инциденти шаљу лошу поруку свима, а посебно малоборојним Србима у Мостару који се не могу осјећати сигурно и спокојно док се српска имовина уништава и зато морамо спријечити овакве и сличне инциденте како би заједно градили сигурнију будућност - поручио је он.

Породична кућа на адреси Кусалова број девет у мостарском несељу Лука на самој обали Неретве у недјељу, 18. априла, прије подне у потпуности је изгорјела.

Власник куће Мирјана Спремо Јанчовска навела је да је од полиције добила информације да су нашли доказе који указују да је пожар подметнут.