latinica  ћирилица
21/04/2021 |  16:14 ⇒ 16:15 | Аутор: РТРС

Сви радници УКЦ-а добиће потврде о имунизацији

Из Универзитетског клиничког центра Републике Српске саопштено је данас да ће сви радници ове здравствене установе по заврштеку процеса вакцинације добити одговарајуће потврде о имунизацији.
УКЦ Републике Српске - Фото: РТРС
УКЦ Републике СрпскеФото: РТРС

Поводом навода објављених у појединим медијима у којима "Градски одбор ДНС-а пита генералног директора УКЦ-а Владу Ђајића зашто медицински радници УКЦ-а који примају вакцине против ковида 19 не добијају потврду о вакцинацији са бар кодом", из ове здравствене установе саопштено је да "колико су упознати, до сада нико у окружењу није издавао потврде/увјерења са `бар кодом` за вакцинисане грађане/медицинске раднике".

- Универзитетски клинички центар Републике Српске сакупља податке о вакцинисаним радницима, те их једном седмично доставља Институту за јавно здравство Републике Српске. На основу поменутих података из наше установе Институт ће доставити увјерења/потврде са QR кодом о проведеној вакцинацији. По заврштеку процеса вакцинације, сви радници УКЦ-а ће добити одговарајуће потврде о имунизацији - наводе из УКЦ-а Српске.

Додају да у овом тренутку сваки грађанин па и радници УКЦ-а на сопствени захтјев у Институту могу преузети потврду са QR кодом да су вакцинисани.