latinica  ћирилица
22/04/2021 |  07:32 ⇒ 07:33 | Аутор: СРНА

Гујон у посјети општини Босански Петровац

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Србије Арно Гујон посјетиће данас Босански Петровац, гдје ће разговарати са општинским руководством и представницима српских удружења.
Арно Гујон - Фото: Facebook
Арно ГујонФото: Facebook

Гујон ће разговарати са начелником општине Махмутом Јукићем и предсједником Скупштине општине Немањом Давидовићем, најављено је из Управе.

Тродневну посјету Србима у Федерацији БиХ Гујон је започео прекјуче обиласком Босанског Грахова, гдје је у разговору са општинским руководством и представницима локалних удружења представио могућности пројектне подршке коју Управа може да им пружи.

Обишао је и цркву Светих апостола Петра и Павла, гдје је са граховским свештенством упалио свијећу у спомен мјештанима овог краја који су страдали у одбрамбено-отаџбинском рату.

- Овдје сам лично могао да се увјерим у сву тежину положаја нашег народа на овим просторима али и њихову љубав према завичају и несаломљив крајишки дух који је многе од њих одржао на вјековним огњиштима - рекао је Гујон након посјете Босанском Грахову.

На јучерашњем састанку са начелницима општина Дрвар, Гламоч и Источни Дрвар, те представницима српских удружења и свештенством у Дрвару и Гламочу, Гујон је поручио да ће Србија наставити да пружа подршку и помоћ Србима у Федерацији БиХ, али и региону.