latinica  ћирилица
22/04/2021 |  07:38 ⇒ 14:13 | Аутор: СРНА

Савјет министара о заштитним мјерама на увоз пољопривредних производа

Савјет министара разматраће данас информацију о предузетим мјерама ради активирања заштитних клаузула Споразума о стабилизацији и придруживању на увоз одређених пољопривредних производа из земаља ЕУ.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

На приједлог Министарство спољне трговине и економских односа, биће разматрана и информација о примјени тарифних квота царинске тарифе за период увоза од 1. јануара до 31. децембра 2020. године.

На дневном реду је и информација о стању у области миграција у БиХ за јануар ове године и извјештај о раду Координационог тијела за питања миграција у БиХ закључно са 31. децембром 2020. године.

Предвиђено је да буде разматран и приједлог одлуке о усвајању Стратегије за борбу против корупције за период 2020-2024. и Акционог плана за спровођење те стратегије.

Једна од тачака дневног реда је нацрт основе за покретање поступка за закључивање споразума о финансирању Програма активности прекограничне сарадње БиХ - Црна Гора 2018-2020. за 2020. годину између Европске комисије, БиХ и Владе Црне Горе.

Пред министрима ће се наћи и нацрт одлуке о ратификацији споразума између Савјета министара и Кабинета министара Украјине о сарадњи у области туризма.

Министарство иностраних послова доставило је приједлог правилника о условима набавке и начину кориштења службених специјализованих возила овог министарства и дипломатско-конзуларних представништава БиХ.

На дневном реду су и приједлози одлуке о измјени одлуке о именовању чланова Комисије за сузбијање злоупотребе дрога, те о именовању чланова Комисије БиХ за сарадњу БиХ с Организацијом УН за образовање, науку и културу и висини новчане накнаде.

На сједници би требало да буде размотрена и Платформа запошљавања странаца у БиХ, наведено је на интернет страници Савјета министара.