latinica  ћирилица
22/04/2021 |  09:41 ⇒ 12:25 | Аутор: РТРС

Сједница Вијећа за сарадњу Републике Српске и Србије

У Бањалуци је одржана сједница Вијећа за сарадњу Републике Српске и Србије.
Сједница Вијећа за сарадњу Српске и Србије -
Сједница Вијећа за сарадњу Српске и Србије

Сједници су присуствовали предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, премијер Радован Вишковић, предсједник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, предсједник Скупштине Ивица Дачић.

Присутни су били и министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министри унутрашњих послова Републике Српске и Србије Драган Лукач и Александар Вулин, амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић, те генерални секретар Министарства финансија Србије.

Сједница је одржана у Палати Републике, а по њеном завршетку биће одржана конференција за новинаре коју можете пратити на нашем програму, порталу и Јутјуб каналу.

Претходно су одржани билатерални састанци званичника Републике Српске и Србије.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је раније да ће на сједници Вијећа за сарадњу Српске и Србије бити ријечи о многим питањима, превасходно из области економије и инфраструктурних пројеката који се заједнички реализују.