latinica  ћирилица
22/04/2021 |  11:36 ⇒ 12:07 | Аутор: СРНА

Нови авион са ликом и именом Николе Тесле ускоро у Београду (ВИДЕО)

Нови авион "ербас А330" са ликом и именом Николе Тесле, који ће национална авио-компанија Ер Србија користити на летовима до Њујорка, требало би да на београдски Аеродром "Никола Тесла" стигне у суботу, 24. априла.
Авион са ликом Николе Тесле - Фото: Screenshot/YouTube
Авион са ликом Николе ТеслеФото: Screenshot/YouTube

Генерални директор Ер Србије Данкан Нејсмит рекао је да је долазак овог авиона изузетно важан догађај за авио-компанију.

- Велика нам је част што ће наш авион носити име и лик Николе Тесле. Чињеница да је велики геније са ових простора, али да је већи део свог живота провео у Њујорку, додатно даје на значају симболици његовог лика на авиону који повезује Београд и познату метрополу - истакао је Нејсмит.

Он је нагласио да је линија Београд-Њујорк једна од кључних и да је сигуран да ће долазак новог авиона допринијети још бољем искуству путовања за путнике, као и успјеху те руте која повезује читав регион са САД.

Нови авион Ер Србије је свој јединствени изглед добио у Шенону у Ирској, а за процес фарбања су употребљене 22 различите боје и око 250 литара фарбе.

На изради лика чувеног српског научника било је потребно осам дана непрекидног рада у три смјене, са тимовима од око 10 људи по смјени, саопштено је из Ер Србије.

Препознатљива плава, као дио корпоративног идентитета националног авио-превозника, изабрана је за основни колорит Теслиног лика, за чији је графички приказ употребљено 19 различитих тонова ове боје.