latinica  ћирилица
22/04/2021 |  13:43 ⇒ 14:31 | Аутор: РТРС

Станивуковић: Пројекте у Бањалуци ће помоћи институције Српске и Србије

У Бањалуци је данас одржана Свечана академија поводом Дана града.
Младен Илић и Драшко Станивуковић (Фото: Град Бањалука) -
Младен Илић и Драшко Станивуковић (Фото: Град Бањалука)

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је на свечаној академији да је на данашњи дан прије 76 година ослобођен град од фашизма.

- Са правом овај дан зовемо нашим даном. Никада не смијемо да заборавимо све хероје које је Бањалука дала захваљујући којима ми живимо пркосно и слободно данас. Не смијемо заборавити Веселина Маслешу, Рудија Чајевца, Раду Врањешевић и многе друге. Не смијемо да заборавимо ни особођење Бањалуке на Аранђеловдан 1918. године - рекао је Станивуковић.

Станивуковић је рекао да Бањалука није имала бољи и свечанији рођендан, те додао да очекује нове пројекте у граду.

- Након разговора са предсједником Србије Александром Вучићем Бањалуку очекује много пројеката на које смо поносни. Ми знамо колико Бањалука хоће мост у Чесми и хоћемо то да учинимо да урадимо, и Вучић је спреман да помогне, али и функционери Републике Српске су спремни да помогну, па очекујемо да то буде завршено ове године. Кандидовали смо и пројекат изградње школе у Врбањи и ту ће Србија помоћи. Такође, двије фирме из Србије ће доћи у Бањалуку којим ће бити омогућена нова радна мјеста - истакао је Станивуковић.