latinica  ћирилица
22/04/2021 |  14:54 ⇒ 14:54 | Аутор: СРНА

Тегелтија-Амброси: БиХ неоправдано носи превелики терет мигрантске кризе

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија у разговору са шефом особља Међународне организације за миграције из Женеве Еугенијем Амбросијем истакао је да БиХ неоправдано сама носи превелики терет мигрантске кризе у односу на величину и број становника.
Састанак Зоран Тегелтија -  Еугеније Амброси - Фото: РТРС
Састанак Зоран Тегелтија - Еугеније АмбросиФото: РТРС

Тегелтија је током данашњег разговора у Сарајеву указао на потребу веће координације и сарадње свих релевантних институција и безбједносних агенција на рјешавању питања илегалних миграција, саопштено је из Савјета министара.

Он је нагласио да је Савјет министара опредијељен да, у складу са својим надлежностима, као и у договору са Делегацијом ЕУ, настави да пружа максималну подршку у изналажењу рјешења за проблем илегалних миграција који, с обзиром на повећан број инцидената и кривичних дјела, има све више безбједносни карактер.

Амброси је током састанка на којем је разговарано о актуелним темама у вези са проблемом мигрантске кризе, упознао Тегелтију о активностима које ИОМ спроводи с циљем помоћи рјешавања проблема смјештаја миграната, наводи се у саопштењу.