latinica  ћирилица
22/04/2021 |  16:11 ⇒ 20:04 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Бањалука мора да буде поносна на прошлост (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да Бањалука мора увијек да буде поносна на своју прошлост, историју и на многе жртве које је дала за слободу.
Жељка Цвијановић, Радован Вишковић и Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић, Радован Вишковић и Недељко ЧубриловићФото: РТРС

- Морамо славећи све оно што је важно у прошлости, сјећајући се жртава, бити загледани у будућност и водити рачуна шта ће се урадити у наредном периоду - рекла је Цвијановић новинарима у Бањалуци, након што је заједно са премијером Радованом Вошковићем и предсједником Народне скупштине Недељком Чубриловићем положила вијенац на споменик погинулим борцима НОР-а поводом 22. априла - Дана града Бањалука.

Она је честитала Бањалучанима Дан града, али и цијелој Републипразник било које локалне заједнице истовремено празник Српске.

 Цвијановић је нагласила да постоје велики планови за Бањалуку, која је постала модеран и развијен европски град.

- Оно што је данас адекватно и постоји у развијеној Европи, постоји и у нашој Бањалуци и морамо на то бити поносни - рекла је она.

Жељка Цвијановић, Радован Вишковић и Недељко Чубриловић

Цвијановић истиче да је најважније да се не заустави будући развој Бањалуке, те наводи да увијек треба правити везу између достигнућа и планова, историје и будућности.

- Вјерујем у Бањалуку, у њен развој, вјерујем да ће то и даље бити град који окупља, који може пружити добродошлицу свима из Европе и да се не постиди било чим што има у овом граду, а посебно да се не постиди својом великом историјом - нагласила је Цвијановић.