latinica  ћирилица
22/04/2021 |  18:29 ⇒ 18:48 | Аутор: klix.ba

Стадиони у Бањалуци, Мостару и Тузли на љето добијају нове терене

Градски стадион у Бањалуци, Стадион под Бијелим бријегом у Мостару и стадион Тушањ у Тузли добиће на љето нове терене с хибридном травом, потврдио је предсједник Фудбалског савеза Босне и Херцеговине Вицо Зељковић за портал Кликс.
Градски стадион у Бањалуци - Фото: РТРС
Градски стадион у БањалуциФото: РТРС

Одлука о избору стадиона донесена је на данашњој сједници Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ чиме је покренута реализација обећања које је дао Зељковић након именовања на функцију.

- Планиран је међународни тендер одмах за свих 12 стадиона. Међутим, пројекат ће се изводити динамиком три стадиона по години. Ове године смо се одлучили на стадионе у Бањалуци, Мостару и Тузли. За 2022. годину ћемо правити терене на нова три стадиона, а које ће локације бити на распореду, одредићемо накнадно - рекао је данас Зељковић.

Подсјетимо, предсједник Фудбалског савеза БиХ се недавно у швајцарском Монтреу састао с предсједником УЕФА-е Александером Чеферином те је најавио овај пројект.

- УЕФА је препознала и подржала наш пројекат изградње 12 терена с хибридном травом те као и до сада показала изузетно разумијевање за бројне изазове и проблеме с којима се суочавамо као кровна фудбалска организација у БиХ. Након овог разговора сигуран сам да ће се Савез у свим сегментима још брже развијати. Вјероватно ћемо у наредних мјесец одржати још један састанак, можда Чеферин дође и у Сарајево. Већ у четвртак на Извршном одбору Фудбалског савеза БиХ планирамо почети пројекат с теренима, а у овом тренутку вам могу открити да планирамо већ током предстојећег љета изградити три терена с хибридном травом како би они били спремни за наредну сезону Премијер лиге БиХ - поручио је Зељковић у недавном интервјуу.