latinica  ћирилица
23/04/2021 |  11:33 ⇒ 11:46 | Аутор: АТВ

Вукановић критиковао Станивуковића: Случајно или намјерно, заборавио и запоставио своје сараднике и саборце

Историјска посјета делегације Србије коју је предводио предсједник Александар Вучић, а градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић успио да претвори у бламажу града и његових грађана, изазвала је бројне реакције од опозиционара до друштвених мрежа, пише АТВ.
Делегација Србије у Бањалуци  (Фото:atvbl.com) -
Делегација Србије у Бањалуци (Фото:atvbl.com)

У бројним критикама упућеним на рачун градоначелника највећег града у Српској, најгласнији је био Небојша Вукановић, који је у ауторском тексту на свом порталу био више него оштар према свом "саборцу".

Како АТВ пише, Вукановић у свом тексту замјера Станивуковићу што је "случајно или намјерно, заборавио и запоставио своје сараднике и саборце", а критикује градоначеника због како каже "превелике срдачности са Додиком".

- Надам се да ће господин Станивуковић схватити и ову критику као добронамјерну, да ће спознати гдје гријеши и да ће промијенити свој однос према људима који га подржавају и са којима годинама сарађује, и да неће, можда неспретно, несмотрено и ненамјерно, повлачити потезе којима ће на неки начин понизити и повриједити саборце, као што је то урадио данас и претходних дана - истиче Вукановић.

Да постоје, како пише АТВ, "проблеми у Рају" могло се и раније закључити, а лажни осмијеси и заједничке фотографије само су покушали да прикрију много дубљи проблем.

Тако Вукановић, који се градоначенику Бањалуке, углавном обраћао са Драшко, у свом тексту бившег народног посланика ословљава искључиво са господин Станивуковић.

- Раније сам упозорио господина Станивуковића да мора бити обазривији и водити рачуна да својим потезима не понижава и не повређује сараднике и саборце, поиграва се са људима и гледа само себе, али изгледа да није било довољно. Да ме интересује нека функција до сада би се за њу изборио, и спреман сам сутра потписати да ћу се повући са сваке кандидатуре и позиције ако ће то дати резултат и побједу - наводи Вукановић.

Свој текст закључује тако што каже да је нажалост, од додјеле Повеље Вучићу највише, како истиче, профитирао режим, јер се предсједник Србије није одвајао од Цвијановић, Додика, Вишковића и Чубриловића, те тиме поново послао поруку на чијој је страни, а намјерно кашњење и прекид Свечане академије, те скандал са бубицом, искориштен је да се домаћин понизи, нападне и стави у други план".

И на друштвеним мрежама корисници критикују понашање градоначеника Бањалуке приликом обиљежавања Дана града.

АТВ пише да Станивуковићу највише замјерају уношење бубице на састанак са предсједником Србије, а такав његов потез називају аматерски и дјечији.